Коронавирус и в резиденцията на папа Франциск

ЕС
21:54 - 18 Октомври 2020
1070
Коронавирус и в резиденцията на папа Франциск

От пресцентъра на Светия престол съобщиха, че жител на резиденцията във Ватикана, в която живее и папа Франциск, е дал положителен тест за COVID-19.
 
Лицето е временно преместено от резиденцията "Каза Санта Марта" и е поставено в изолация, се казва в изявление от 17 октомври. Всеки, който е влязъл в пряк контакт с него, също е в процес на изолация, съобщава "Католик Уорлд Рипорт".
 
Пациентът засега е асимптоматичен, каза Ватиканът. Той отбеляза, че през последните дни три други положителни пациенти сред жителите на града-държава са се възстановили.
 
Папската швейцарска гвардия съобщи на 15 октомври, че общо 11 нейни членове вече са с COVID-19. Армията от 135 войници казва в изявление, че "незабавно е уредена изолацията на новите случаи и се извършват допълнителни проверки".
 
Папа Франциск се срещна на 17 октомври с членове на карабинерите, националната жандармерия на Италия, които служат в компания, отговорна за район близо до Ватикана. Той им благодари за работата по опазването на района на Ватикана по време на събития с поклонници и туристи от цял свят.
 
Папа Франциск отбеляза също, че всяка сутрин, когато влиза в кабинета си, той отива първо да се помоли пред изображението на Дева Мария, а след това поглежда през прозореца към площада "Свети Петър".
 
"И там, в края на площада, ви виждам. Всяка сутрин ви поздравявам от сърце и благодаря", каза той.