Коронавирус избухнал и в Софийската математическа гимназия

Актуални новини
16:17 - 13 Юли 2020
3358
Коронавирус избухнал и в Софийската математическа гимназия

Взрив на коронавирусна инфекция е избухнал в Софийската математическа гимназия. Най-малко 19 от присъствалите на абитуриентския бал са дали положителни PCR тестове непосредствено след него, съобщава OFFNews. 

Балът е бил на 30 юни. Как се е развила ситуацията оттогава насам е неизвестно. Някои отказват да се тестват, включително с мотива, че искат море, а не карантина. 

За ситуацията се разбра от публичен пост във Фейсбук на най-добрия математик от завършилия тази година випуск - Евгени Кайряков, лидер на националния ни отбор през последните години, носител на множество медали и отличия, вече приет за студент в Харвардския университет.

Официалната позиция на СМГ е мълчание. Не е известно временно изпълняващият длъжността директор на математическата гимназия историк Антоан Тонев - кандидат в текущия конкурс за постоянното директорско място - да е изразил публично такава.

Към този час сайтът на СМГ информира новоприетите как да отидат и да се запишат, без да предупреждава, че в училището има зараза.