Коронавирус ли? Пътници се тъпчат в рейса между Пловдив и Куклен

Актуални новини
20:36 - 26 Март 2020
4550
Коронавирус ли? Пътници се тъпчат в рейса между Пловдив и Куклен

Снимки на претъпкан междуградски автобус между Пловдив и Куклен взриви социалните мрежи. Фотосите достигнали и до общинската администрация в Куклен, откъдето дали превозвача на РЗИ и полицията, съобщиха оттам.
 
"Снимката е направена в 7.15 часа и ясно се вижда, че фирмата превозвач не спазва указаните мерки за сигурността на гражданите. По случаят има образувани проверки от всички инстанции с цел превозвачът да понесе отговорност за нарушаване на противоепидемичните мерки. Сезирали сме РЗИ – Пловдив и Първо Районно управление – Пловдив за нарушения на противоепидемичните мерки от страна на превозвача и фирмата – превозвач. Тече процедура по налагане на санкции към транспортната фирма", уточниха от местната власт.


Оттам бяха категорични, че проверките от служители на Първо районно управление - Пловдив, от Районна здравна инспекция - Пловдив и от служители на Община Куклен из търговските обекти на територията на общината са ежедневни. До този момент не са установени нарушения на противоепидемичните мерки, освен в някои от фирмите, на които са им направени предписания за отстраняване на нередностите. Последващи проверки ще се извършват редовно, за да  не се  нарушават предвидените мерки.