Коронавирус "запали" цех в Айтос, 49 са заразените

Новини
10:35 - 29 Септември 2020
2232
Коронавирус "запали" цех в Айтос, 49 са заразените

Цех в Айтос пламна с коронавирус, 49 са заразените, става ясно от данните за разпространението на вируса в областта за последното денонощие. Други четирима са заразени във вътрешното отделение на местната болница.

Общо 64 са новорегистрираните с Covid-19 в областта. Освен тези в Айтос има 6 случая в Бургас, останалите са в Карнобат и Руен. С изключение на вътрешноболничната инекция в Айтос няма други настанени в болница, уточниха от Община Бургас.

350 са активните случаи за областта от общо 782 заболели от началото на пандемията. 423 са излекувани, а 9 са починали, сочат данни на РЗИ Бургас.

Кметът Димитър Николов ще отправи официално искане до Министерството на здравеопазването, освен болницата в  Бургас и общинската белодробна болница да бъдат включени и други болници в града в обслужването на заразените с коронавирус пациенти чрез сключване на договори със Здравната каса.

Мотив за това е, че болниците в Бургас обслужват пациенти от целия регион. Към момента 16 заболели са настанени в инфекциозно отрделение в УМБАЛ, 26 са в общинския диспансер за белодробни болести, 4 в инфекциозно отделение в Айтос. Легловата база е запълнена и Бургас трябва да се подготви за за бъдеща вълна чрез разширяване на мрежата от болници в града, които обслужват ковид пациенти, смята Николов.