Коронавирусът ли уби Роро Кавалджиев?

Общество
16:30 - 27 Ноември 2020
20132
Коронавирусът ли уби Роро Кавалджиев?

Все по-зачестилите информации, че смъртоносният COVID-19 е бил сред нас много преди официалния си "рожден ден" миналия ноември, събудиха куп конспиративни теории. С редакцията се свърза приятел на покойния телевизионер Роро Кавалджиев, който е убеден, че ексцентричният водещ е станал жертва именно на коронавируса още през 2017 г.

"Радо имаше всички симптоми, с които днес ни заливат отвсякъде. Остра дихателна недостатъчност, двустранна пневмония, които за развиха за около две седмици - точно като по учебник за COVID-19", твърди аверът на Кавалджиев.

Водещият, който си отиде точно на смятаните от мнозина за "фатални" 40 години, пипнал болестта след екскурзия из Далечния Изток, което според близките му може да означава, че уханският грип е обикалял там от години.

След смъртта на Роро не липсваха догадки как се е стигнало до фаталния край, изказаха се много специалисти, псевдоспециалисти, теория изфъфли и превърналият се по-късно в суперзвезда Атанас Мангъров.

Според него телевизионерът си е отишъл от тропична треска, вероятно предизвикана от ухапване от комар, която, както може да се очаква от Мангъров, има съвсем различна клинична картина.