Коронавирусът продължава да пълзи в Испания

Около 90% от всички заразени са чужденци или хора, които са пътували до засегнатите територии

Новини
14:31 - 02 Март 2020
4190
Коронавирусът продължава да пълзи в Испания

Коронавирусът продължава да се разпространява в Испания, като към 1 март случаите в страната са вече 83. От тях 10 бяха регистрирани само за един ден, пише испанското издание "Ел Паис".

След като бяха регистрирани два изолирани случая в края на януари и началото на февруари, броят на заразените започна да се увеличава, като по-рано здравните служби в страната въведоха и по-сложни и надеждни тестове за вируса COVID-19.

Само в регионите Галисия, Ла Риоха и Мурсия, както и в градовете Сеута и Мелила на северния бряг на Африка, няма регистрирани случаи на заразата.

Засега испанските власти не са обявили, че заразата представлява сериозен риск за здравето на гражданите на страната, но в някои региони на Мадрид, Баската автономна област и Малага бяха регистрирани все още необяснени случаи на заразата. Около 90% от всички заразени в Испания са чужденци или хора, които са пътували до засегнатите от коронавируса територии.

Властите в Мадрид не планират да отменят събития, като във Валенсия по-рано започнаха празненствата Фаи, на които се събират хиляди хора. Държавните служители в Испания ще се съберат на среща, посветена на вземането на съответните мерки за борба със заразата.