Коронавирусът уби 33-годишен учител в Садово

Георги Терзийски бил за последно в клас на 27 октомври

Новини
13:00 - 18 Ноември 2020
2815
Коронавирусът уби 33-годишен учител в Садово

33-годишният учител по английски език в ОУ „Гео Милев“ в Садово Георги Терзийски е починал от коронавирус. Обичаният преподавател се борил със заразата повече от три седмици. 

"Всички сме потресени и скърбим! Георги беше изключително добър и обичан колега. Децата го обожаваха и сега плачат в класните стаи", каза пред 24plovdiv.bg директорката на училището Ренета Вълчева. 

За заболяването на Терзийски бе оповестено от Областния кризисен щаб на 31 октомври, като в информацията е посочено, че последно е посетил работното си място на 27-ми същия месец.

В началото той се лекувал вкъщи и имал само температура и лека отпадналост. По-късно състоянието му се е влошило и учителят бил приет в УМБАЛ "Св. Георги" в Пловдив. 

Лекарите са направили всичко възможно да го спасят - бил е интубиран в продължение на 13 дни са му прелели кръвна плазма. Вчера следобед обаче той издъхнал.

Най-стряскащото за близките е това, че преди да се разболее от COVID-19 Терзийски не е имал никакви придружаващи заболявания и е бил напълно здрав. 

Колегите и приятелите му го описват като изключително добър и лъчезарен човек, отдаден на семейството и професионалист в работата си с учениците.

От три години той преподавал в основното училище и се превърнал в любимец на учениците. Към него били привързани и всички учители от 16-членния педагогически състав.

"Ние сме малък и сплотен колектив, още не можем да повярваме какво нещастие ни сполетя", допълни Вълчева.  

Георги Терзийски оставя жена и дете на почти 3 годинки.