Коронавирусът в Русия започна да отстъпва

Столичните власти отмениха дистанционното обучение за всички класове

Свят
12:19 - 25 Януари 2021
2926
Коронавирусът в Русия започна да отстъпва

Рекордно малко нови случаи на коронавирус бяха регистрирани в понеделник в Русия. За първи път от 11 ноември насам техният брой е под 20 000. По-точно за последното денонощие навозаразените с „Ковид-19“ са 19 290.

С тях общото им количество достигна 3 738 690, оздравелите са 3 150 763. Най-драматична е обстановката в Москва, където за последните 24 часа случаите на коронавирус са 2382.

Заради сложната епидемична обстановка московските власти продължиха ограничителните мерки до 31 януари.  До тази дата се запазва изискването 30% от служителите на всяка една компания да работят от вкъщи, както и домашната изолация на възрастните и хронично болните хора. Властите на този етап нямат намерение да въвеждат локдаун в страната.

По-рано стана ясно, че в Сибирския регион на Русия се формира нов мутирал вариант на коронавируса. Специалистите обаче успокояват, че той не е по-опасен от вече известните щамове на „Ковид-19“. Стана ясно още, че 157  депутати от руската Дума са се заразили с коронавирус от началото на епидемията досега. В момента един народен избраник е в реанимация. По-рано двама парламентаристи починаха от „Ковид-19“.

Поради сложната обстановка, властите на Русия въведоха задължително носене на маски на всички открити и закрити обществени места, включително в такситата и на паркингите. Освен това затвориха врати нощните заведения и дискотеките. Учениците обаче се връщат в школата. Столичните власти отмениха дистанционното обучение за всички класове.