Коронавирусът заразява наред в Търново : абитуриенти, учители, футболисти…

Кметът на старата столица инж. д-р Даниел Панов е поставен под 14-дневна карантина заради контакт със заболели

Новини
17:20 - 04 Юли 2020
5770
Коронавирусът заразява наред  в Търново: абитуриенти, учители, футболисти…

За последните 24 часа са доказани 10 случая на коронавирус в област Велико Търново, сочат данните на здравното министерство. Така само ден след като в региона бяха регистрирани 15 положителни проби на COVID-19, общият брой на инфектираните става 68.

И кметът на старата столица инж. д-р Даниел Панов е поставен под 14-дневна карантина заради контакт със заболели от коронавирус.

„Кметът е с отрицателен тест за коронавирус. Сградата на общината е дезинфектирана. Кметът се е изолирал. Той е отговорна личност и по никакъв начин не би застрашил здравето на служителите от общинска администрация и гражданите“, заяви областният управител проф. Любомира Попова.

По информация на „Борба“, сред новодиагностицираните са абитуриенти, директор на училище, учители и персонал на увеселително заведение. Техните случаи са свързани с бала от 27 юни в старата столица. Те са в домашна изолация, тъй като не проявяват тежки симптоми и за сега няма нужда от болнично лечение.

С положителна проба са и трима футболисти на ФК „Локомотив“ – Горна Оряховица. Инфектираните спортисти са в домашна карантина.

„В региона няма клъстерно разпространение на COVID-19, при нас е дифузно“, съобщи вчера шефката на Регионалната здравна инспекция д-р Евгения Недева.

Коронавирусът превзема общините Велико Търново, Горна Оряховица, Лясковец, Павликени, Свищов, Стражица и Полски Тръмбеш.

По последни данни от РЗИ под карантина са 379 души, а мярката е изтекла за 4975 човека.