Кошлуков : Коко Каменаров беше много добър директор

Новият шеф на БНТ временно спира да води "Още от деня"

Новини
18:35 - 24 Април 2019
2283
Кошлуков: Коко Каменаров беше много добър директор

След като Емил Кошлуков пое поста на директор на БНТ след оставката на Коко Каменаров, той временно няма да води публицистичното си предаване "Още от деня". В стола на водещия ще го замества Поли Златарова.

"Както знаете днес СЕМ определи освобождаване на г-н Каменаров като шеф на Българската национална телевизия. Аз съм временно изпълняваш длъжността, затова според мен не е редно да водя публицистика, особено преди изборите. Затова искам да се обърна към зрителите и да им благодаря за интереса, любопитството и подкрепата. Поли Златарова ще бъде ваш домакин през този и другия месец." Това съобщи новият шеф на обществената медия.  

Кошлуков заяви, че споделя концепцията на Каменаров за управление на телевизията и иска да я следва и че няма да я променя. "Искам да му благодаря за времето,  което прекарахме заедно. Той е много добър директор", добави още Кошлуков. 

Днес СЕМ прие оставката на Константин Каменаров като генерален директор на БНТ, която бе депозирана в 9,30 ч. За временно изпълняващ директор на БНТ бе избран Емил Кошлуков, който бе програмен директор на медията. СЕМ прие и оставката на Валери Запрянов, член на Управителния съвет на БНТ, подадена заедно с тази на Каменаров. 

До оставката се стигна, след като през юни 2016 г.  пътна полиция хвана шефа на БНТ да кара пиян. Софийският градски съд потвърди изцяло присъдата на шефа на БНТ за шофиране в нетрезво състояние. Той е осъден на 1 година и 3 месеца условно с 3 години изпитателен срок и 600 лева глоба затова, че е карал с 1,6 промила алкохол в кръвта.