Кошлуков се скара на депутатите, пречат на световното

Директорът е припомнил, че неизлъчването на някои от мачовете би било нарушение на договорите на телевизията

Политика
17:35 - 24 Ноември 2022
1267
Кошлуков се скара на депутатите, пречат на световното

Директорът на Българската национална телевизия Емил Кошлуков е дошъл в парламента, за да предупреди ръководството на парламента, че дебатите по Изборния кодекс не трябва да пречат на излъчването на мачовете от световното първенство по футбол.

Причина за идването на Кошлуков е станало решение на депутатите от по-рано днес дебатите да се излъчват на живо по БНТ, като се прекъсне веднага програмата. За националната телевизия това не е било проблем, тъй като мачът по обед се излъчи по DIEMA и DIEMA SPORT 3.

Но пък имаше риск, ако заседанието беше удължено, да попречи на излъчването мача от 15 ч. между Уругвай и Република Корея. Освен това теоретично депутатите може да решат и през някои от следващите дни да наложат излъчването на дебатите си по БНТ. Кошлуков е припомнил на депутатите, че неизлъчването на някои от мачовете би било нарушение на договорите на телевизията, за което тя може да търпи сериозни санкции.

Така за депутатите остава възможността, ако преценят, че тезите им трябва да се излъчват часове наред по телевизията, да гласуват предаването да бъде по БНТ2.