КОШМАР: 4 часа чакане стигна опашката в Банско тази сутрин

Бесни британци заляха Тик-Ток с видео от грандиозното висене за лифтовете

Общество
18:00 - 23 Февруари 2023
19684
КОШМАР: 4 часа чакане стигна опашката в Банско тази сутрин

Рекордните 4 часа е стигнало за много туристи чакането тази сутрин за вход към лифтовете на най-популярния ски курорт в страната Банско, алармираха читатели на Lupa.bg. От началото на тази седмица висенето по опашките е стигнало пика си и дори с късмет и строга организация за старт на чакането в 08,00 часа качването до пистите отнема около 2 часа. 

Дори чинно заплатилите си сезонни карти, които трябва да получават предимство, се оказали прецакани заради огромния наплив от скиори и сноубордисти и "вип коридорът", както го наричат, също вече отнемал час и половина - предимно заради договор между концесионера и оператор на лифтове и влековете и туристически компании, осигуряващи зимните ваканции на чужденците. 

Курортът е фрашкан с британци, които обаче далеч не са доволни от предългото чакане за вход на пистите. Въпреки това в "Сън" преди броени дни се появи голям материал, в който англичаните хвалят евтината бира и храна, за сметка на опашките. 

Според разказите на феновете на зимните спортове обаче обстановката с чакането ще се усложни допълнително от утре и през уикенда, когато се очакват още няколко стотин мераклии за спускания. И ако сега опашката се вие от реката, през Г-образна форма край паркинга до входа за лифтовете, в идните дни ще бъде още по-километрична. 

На всичкото отгоре преди няколко дни всички съоръжения са били затворени заради бурен вятър по склоновете, но въпреки това търговията на картите за тях е продължила да върви на пълни обороти, макар и капацитетът отдавна да е изчерпан. 

А социалните мрежи са пълни с видеоклипове от грандиозното висене, в допълнение с щракнати надлежно фотоси на актуалния ценоразпис.