КОШМАР: Бежанец от Сирия, търсил убежище у нас, загина в безлюдна гора

Седем сигнала са били пратени към полицията, никой не се отзовал

Крими
17:00 - 17 Август 2023
4361
КОШМАР: Бежанец от Сирия, търсил убежище у нас, загина в безлюдна гора

Кошмарен разказ за отношението на България към бежанците от Близкия Изток разкриха от Фондация "Мисия Криле". Млад мъж от Сирия, търсил международна закрила от преследване в родината си именно у нас, е бил открит мъртъв в безлюдна гора нейде из страната.

Самоличността му все още не се разкрива, но от специалистите, работещи към фондацията, става ясно, че са били информирани от близки на бежанеца за фаталния край, както и че са били подадени цели 7 сигнала за младия човек.

Ето какво уточняват от "Мисия Криле":

"Мястото е в България. Отбелязаната точка е на загинал човек наскоро, търсещ международна закрила в България. Бежанец от Сирия.

Получихме зов за помощ от близки на момчето, които бяха смазани от новината, че са загубили свой обичан човек. Искаха отговорните служби в България да приберат тялото, за което после те като семейство да се погрижат... Дали го направиха? Отзоваха ли се от полицията след подаване на 7 сигнала по случая? Кой помогна да бъде открито тялото на момчето? Кой е загиналият млад човек? Ще ви разкажем скоро...

Истински сме разтърсени от лавината случаи за бедстващи, загинали или изчезнали хора, търсещи международна закрила в България през последните два месеца. Буквално сме заляти от тази паралелна реалност, за мащабите на която не подозирахме...

Това е отвъд капацитета на организацията ни и се нуждаем спешно от съдействие и помощ. Освен неправителствените ни партньорства по проблема".