КОШМАР: Майка с ковид бебе обикаля 4 часа столичните болници

Намесата на здравния министър се наложила, за да приемат пеленачето с висока температура в "Пирогов"

Здраве
15:00 - 07 Юли 2022
4768
КОШМАР: Майка с ковид бебе обикаля 4 часа столичните болници

Майка на малко бебе, едва на 7 месеца, е била принудена да обикаля болниците в София в продължение на 4 часа, за да бъдат приети в ковид отделение, съобщи самата тя във фейсбук. И разкри, че едва след намесата на здравния министър в оставка проф. Асена Сербезова тя и пеленачето са били настанени в УМБАЛСМ "Пирогов".

"ПАЗЕТЕ СЕ!!! След вдигане на 39, 6 градуса през ноща, веднага потърсих Бърза помощ за моето дете! Дойдоха за около половин час, но не това е проблема! 4 часа обикаляхме от болница на болница със седем месечното ми бебе, което беше със затруднено дишане и ниска сатурация!!! Нямало КОВИД отделения... Нито в Майчин Дом, нито Инфекциозна, нито Военномедицинска... Върнаха ни от всякъде!!!", изплака стресирано Мартина Петкова.


Изтормозената майка 

Обяснили й, че няма вече нито отделения, нито свободни легла за болни в столицата, която се намира вече в "жълта" зона по разпространение на коронавируса в последната седмица.

"С помощта на дежурния педиатър Д-р Ал Ибрахим и след стигане до Министъра на Здравеопазването И НЕГОВОТО ЛИЧНО ПОЗВЪНЯВАНЕ, най-накрая в 6 сутринта в педиатрията на Пирогов се НАМЕРИ лекар и дежурен педиатър и ще ни отделят в стая двамата изолирани, тъй като и аз съм заразена", разкри още младата майка.

И призова всички много да се пазят, а най-вече децата, защото ковид вълна има, а места за лечение - не.