КОШМАР: Звезда от "Сървайвър" едва не се удави край Черноморец

Лодката на Али Алиев закачила мрежа за паламуд, "колеги" в съседни ладии отказали помощ

Общество
16:49 - 27 Септември 2022
6002
КОШМАР: Звезда от "Сървайвър" едва не се удави край Черноморец

Четирима рибари са били на косъм от удавяне край Черноморец в понеделник рано сутринта. А потресаващият разказ на един от тях в социалните мрежи - топмоделът в мъжката мода Али Алиев и участник в един от сезоните на риалити предаването "Сървайвър", разкри жестокостта на други техни колеги, които викали за помощ в открито море - напразно.

Рано сутринта Алиев, който е родом от Бургас, решил с трима приятели да лови риба и с лодката потеглили от пристанището в Черноморец. Било още тъмно, когато започнали прехода от района на Германката към Новия град в Созопол.

Точно там ненадейно се закачили за мрежа за паламуд. Докато се опитвали да откопчат плавателния съд от метала обаче отводнителната тапа се извадила и лодката започнала скоростно да се пълни с вода. Следва угасване на мотора и минути на ужас за четиримата рибари: 

"Викахме за помощ от потъващата лодка, комично, имаше лодки около нас, и никой не се притече на помощ, едните се жалваха, че може би сме им скъсали мрежата, помолихме ги да ни изтеглят до плажа. Но отговорът беше: "Как да си оставя мрежата?".

Друга лодка ни каза, докато минаваше край нас: "Много сте тежки, няма как да ви изтегля” и отпраши към Аркутино за риба (а можеше да ни ескортира, и ако потънем напълно да ни качи на лодката си). Трети пък въобще не се спряха на виковете ни за помощ!", разказва Алиев.

И допълва:

"Боже Господи, не можех да повярвам на случващото се, че никой не се отзовава за помощ, и му е все тая, че четирима човека ще потънат! Боже Господи, къде отиде човечноста, отзивчивоста, състраданието, чувството да помогнем!

Добре, че имахме малък резервен мотор, и с милостивостта на Господ, успяхме да излезем до брега доста пълни с вода! Хора, животът е по-важен от една риба, мрежа или лодка", потресен е Али Алиев.