Кошмар: Строят небостъргач до детска градина (СНИМКИ)

Багерите и прахоляка са на сантиметри от двора на малчуганите

Общество
12:47 - 23 Ноември 2020
1641
Кошмар: Строят небостъргач до детска градина (СНИМКИ)

Родители от столичния район "Изгрев" се вдигнаха на бунт заради началото на строителство на 2 многоетажни блока в непосредствена близост до детска градина номер 49 "Радост". От снимките на майките и бащите се вижда, че багерите на сантиметри от оградата на заведението, където се предполага, че малчуганите трябва да се извеждат често заради епидемията, и за да дишат "чист" въздух. Според местните става въпрос за строителство, възложено от главния редактор и дългогодишен журналист Петьо Блъсков. 

"Уважаеми родители, скъпи съграждани, на фона на най-голямата глобална пандемия поразяваща, заразяваща и убиваща хиляди граждани, ваши близки или не толкова, днес беше даден мълчалив ход успоредно на едно от най-големите престъпления, които ще влияят върху качеството на въздуха и ще се гаврят диртектно с вас, с вашите деца, с вашата среда, с вашето пространство, с вашето всекидневие", пишат възмутени родителите. 

Те се опасяват, че до разрешението за строителство се е стигнало след натиск върху новоизбрания кмет на района д-р Делян Георгиев. И готвят голям протест пред Столичната община този четвъртък.