Кошмар в Дупница: Глутница кучета нападна майка с бебе

Случайни минувачи предотвратиха голяма трагедия, изплака Снежана Станкова

Общество
16:29 - 03 Юли 2019
3765
Кошмар в Дупница: Глутница кучета нападна майка с бебе

Глутница от десетина кучета нападна майка с бебе в количка в дупнишкия кв. „Бистрица“, случайно минаващи мъже ги спасили и по чудо не се стигнало до голяма трагедия, пише вестник „Струма”.

Във вторник сутринта Снежана Станкова извела с количката на разходка детето на годинка и осем месеца. По същото време на съседната улица се появила глутница от десетина кучета – от малки палета до едри животни. Те започнали да лаят свирепо и да налитат към майката и детето.

Снежана Станкова разказа за преживения ужас: „Изведох на разходка детето с количката, докато все още не е станало горещо. Минавайки по улицата до бензиностанцията, ни налетяха десетина кучета. Изпаднах в шок. Опитах се да ги прогоня, но те, вместо да избягат, се нахвърлиха върху нас. Пищях от ужас.

Детето се изплаши и изпадна от количката. Докато го бранех, едно от кучетата ме захапа за роклята отзад. Голям шок и ужас! Крещях с цяло гърло за помощ.

Добре, че група мъже, които случайно станаха свидетели на нападението, се притекоха на помощ и ни спасиха. Не искам да мисля какво щеше да се случи, най-лошото… Живеещи на улицата наизскачаха от къщите си и ни донесоха кой вода, кой успокояваше детето. Извадихме късмет. Няма ли община, няма ли кой да прибере бездомните кучета?”.

Живеещи на улицата казаха, че в жк “Бистрица” има и други глутници, които се движат свободно, особено вечер, когато разхлади. Хората ги е страх да се разхождат в района, защото се нахвърлят.

На място бяха пристигнали екипи на полицията и Спешния център. Детето се е отървало само с леко охлузване от падането. Майката е в шок, но кучетата не са успели да я ухапят.