КОШМАРЪТ ИДВА! Първо затягане на мерките у нас - вижте къде

Общество
16:29 - 29 Септември 2020
8256
КОШМАРЪТ ИДВА! Първо затягане на мерките у нас - вижте къде

Кошмарите ни за ново блокиране на живота заради коронавируса са напът да се сбъднат - областният управител Вълчо Чолаков поиска затягане на мерките на територията на област Бургас. Започват активни проверки за спазване на противоепидемичните мерки по всички търговски обекти, големи предприятия, цехове и институции.

Ангажирани с това ще бъдат  РЗИ, Агенцията по храните, Инспекция по труда и МВР. Това се налага заради повишения брой заболели и неспазването на задължителните мерки.

На заседание на областния щаб за борба с COVID-19 стана ясно, че  броят заразени в днешния ден е 64. От тях само 6 са в Бургас. Останалите са в общините Руен, Айтос и Карнобат.  Случаите на коронавирус в шивашки цех са на хора от с. Зайчар, община Руен – 25 и Айтос- 24.

За ограничаване на разпространението в Зайчар за десет дни се затварят местата за обществено хранене. Селото няма да бъде карантинирано, но ще се осъществява строг контрол за спазване на карантината от заразените и техните контактни лица.

Увеличава се броят на болниците, които ще лекуват коронавирус. Общият им брой става 5 – УМБАЛ - Бургас, Белодробната болница в Бургас, МБАЛ Айтос, "Бургасмед" в кв. "Меден рудник" и УМБАЛ "Дева Мария". Допълнителни легла са разкрити в болницата в Айтос. Общият брой легла, с които областта разполага в момента е 91. При завишаване на броя заболели ще бъдат разкривани нови.

От началото на пандемията в област Бургас с Ковид-19 са диагностицирани 782 лица, от тях 423 излекувани. Активните в момента случаи са 350.

Снимка на Наркологическая Клиника от Pixabay