Кошмарен трафик на "Кулата" и "Дунав мост" : Шофьори чакат с часове на близо 40°C (СНИМКИ)

Времето за преминаване на ККПП-то с Гърция отнема повече от час и половина до три, ремонтът забавя преминаването и към Румъния

Свят
19:20 - 15 Юли 2024
3048
Кошмарен трафик на "Кулата" и "Дунав мост": Шофьори чакат с часове на близо 40°C (СНИМКИ)

Близо 3-километрова колона от автомобили се изви на граничен пункт "Кулата" следобед. За преминаване изчакват както леките, така и товарните автомобили.

Задръстване се е образувало и в село Кула, което е в близост до граничния пункт. Времето за преминаване отнема повече от час и половина дои три. Според синоптичните прогнози днес максималните температури там са 38 градуса по Целзий. 

През почивните дни трафикът в района отново беше интензивен, като в събота колоната стигна до 1,5 км. В следобедните часове нямаше струпване от автомобили.

Интензивен е и трафикът на всички гранични пунктове с Румъния. Най-натоварени са пунктовете "Кардам" и "Оряхово".

Заради ремонта на "Дунав мост" при Русе се налага движението да бъде ограничено в една лента, в отсечка от 200 метра на излизане от страната. Преминаването отнема около 30 минути в пиковите часове. Заради туристическия сезон с приоритет се пропускат леките автомобили.

Шофьори сигнализират за огромна опашка от тирове от румънската страна на граничния пункт.

Заради забраната за движение на камиони в двете държави, въведена поради горещините - от 13.00 до 21.00 ч., се очаква опашките от тирове да се увеличават.