Кошмарна разходка: Обърната бебешка количка и убито куче след инцидент с питбул в Овча купел

Стопанката на агресивното псе просто си тръгва от мястото на кървавата битка

Общество
11:00 - 21 Юни 2024
5743
Кошмарна разходка: Обърната бебешка количка и убито куче след инцидент с питбул в Овча купел

Съборена бебешка количка и разкъсан за минути домашен любимец – всичко това се случва пред очите на младо семейство в столичния „Овча купел“ след срещата им с агресивен питбул. Инцидентът е станал на 19 юни. Питбулът е бил без намордник, разказва собственичката на убитото куче.

„Излизайки на разходка с двете ни кученца и с бебето ни, питбулът нападна едно от нашите и за съжаление то не оцеля. Като видяхме, че питбулът се задава със стопанката му, ние се отдръпнахме по-навътре по тротоара, за да избегнем срещата на кучетата. Отминавайки вече, питбулът се обърна и нападна нашето.“, каза потърпевшата.

На помощ се притичат минувачи, които се опитват да разтърват кучетата. Борбата продължава няколко минути, като за съжаление померанът на младото семейство е буквално разкъсан. След като хората отдръпват питбула, възрастната му стопанка го хваща за повода и си тръгва, без да каже нищо. В суматохата по спасяването на померана, родителите с ужас установят, че количката с бебето им се е обърнала на пътя. За щастие детето не е пострадало.  

„Слава Богу бебенцето не е изпаднало от количката, минувачи са го взели, колите са спрели. Нищо му нямаше. Отидохме в „Пирогов“. Бебето е добре“, споделя жената.

Семейството е подало жалба в полицията, ще подаде и граждански иск в съда. Хора от квартала, разказват, че с конкретно този питбул е имало и друг подобен инцидент, при който е пострадало куче.