Костадин Ангелов: Махаме маските, когато имунизираните станат 65% (ВИДЕО)

На 10 май ще отворим електронния регистър за ваксините, обеща здравният министър в оставка

Здраве
13:21 - 01 Май 2021
5688
Костадин Ангелов: Махаме маските, когато имунизираните станат 65% (ВИДЕО)

Много съм доволен от темпа на ваксинация. 100 000 ваксини успяхме да направим в европейската седмица на имунизацията. Това заяви министърът на здравеопазването в оставка проф. Костадин Ангелов на брифинг пред журналисти след посещение в РЗИ-Пловдив.

Тук работят 3 имунизационни пункта, които са зелени коридори. Вървим с добро темпо, в понеделник се очаква да пристигнат 270 000 дози от ваксините на "Пфайзер", които са най-предпочитани, обясни министърът.

На 10 май ще отворим електронния регистър, допълни проф. Ангелов. Там е предвидено ваксинациите да са с фиксиран час, през 10 минути в услуга на заети хора с ограничено време.

Ще махнем маските, когато имунизираните са 65%, прогнозира здравният министър в оставка Костадин Ангелов, който е на посещение в Пловдив.

Ангелов разкри, че вероятно ще отпадне ограничението за гостите на сватбите. Единственото изискване, което ще остане, е броят на посетителите в ресторантите да не надвишава 50%.

На въпрос дали ще ползваме руските ваксини, Ангелов отговори: "Дори и да пристигнат у нас, ще останат на митницата, защото трябва да се променя българският закон. Не може обаче да се промени европейският регламент", каза Ангелов за приетото в здравна комисия решение за внос на "Спутник V" у нас.