Костадин Ангелов: С жена ми и малкия ми син живеехме в различни стаи

Нещо за четене
20:30 - 17 Януари 2021
16386
Костадин Ангелов: С жена ми и малкия ми син живеехме в различни стаи

Всеки ден броят на желаещите да се ваксинират срещу COVID-19 се увеличава и списъците, които имахме до момента, вече не са актуални. Това каза за предаването „Темата на Нова” по Нова телевизия министърът на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов.

"Много трудно можеш да убедиш хората с думи, когато говориш, че ваксините са безопасни, че са ефективни, ако не се ваксинираш. Хубавото е, че с всеки изминал ден броят на желаещите се увеличава и списъците, които имахме до момента, вече не са актуални", посочи той.

"Тази криза извади на повърхността, като че ли, всички истини. Някои от тях бяхме замитали много дълго време под килима. Сега тази криза ни каза, че ние трябва да оценим нашите лекари, нашите сестри", заяви министър Ангелов.

"Някои говорят за война. Да, война е, защото и на война се губят човешки животи, и от двата фронта, ако можем така да кажем - и от страна на пациентите, и от страна на лекарите. Да, много е трудно, но българските лекари, въпреки че в годините назад бяха много често обвинявани, много често някои от тях бяха бити, те не се отказаха от българския пациент и мен това много ме радва", коментира той.

"В самото начало с жена ми и малкия ми син живеехме много дълго време разделени в различни стаи. На мен ми беше много трудно - през деня в болницата с маска, като се върна вкъщи - отново с маска", отбеляза министърът на здравеопазването.

"Най-плашещото нещо беше в болницата, когато виждаш хора, които днес са добре, а утре вече ги няма. Най-плашещото беше когато бяха цели семейства болни в реанимация и умира единият, другият знае, че умира, но не може да погребе своя близък", каза още той.