Костадин Костадинов застава пред съда в понеделник по административно дело

Процесът беше възобновен от Софийския районен съд

Политика
19:56 - 21 Септември 2023
3743
Костадин Костадинов застава пред съда в понеделник по административно дело

По административно дело застава пред съда в понеделник лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов. Той трябва да се яви в Софийския районен съд от 15,30 часа.

Процесът беше възобновен от Софийския районен съд и насрочен за 25 септември, след като от Народното събрание са потвърдили пред съда, че Костадинов е без имунитет. 

В края на март 2020 г. прокуратурата съобщи, че е привлякла Костадинов към отговорност за това, че в тв предаване е твърдял, че въведените мерки срещу ковид пандемията са "пропаганда за отклоняване на вниманието и не са в интерес на гражданите". "Освен това лицето отправило заблуждаващи твърдения за липси на стоки от складовете на Държавна агенция "Държавен резерв и военновременни запаси" с думите: "Там има всичко по документи, а на практика няма нищо, всичко е ограбено, опоскано, изядено", обяви прокуратурата.

Досега по делото са проведени 4 заседания, а процесът е спиран 2 пъти заради имунитета на Костадинов.

Държавното обвинение обаче не дава вид да държи да води това дело, тъй като нито в рамките на 47-ото Народно събрание, нито в следващото, нито в сегашното 49-о поиска имунитета му.