Костадин Паскалев: Кабинет на БСП взривява левицата отвътре

Избори след избори предвижда опозицията в БСП

Топ
10:04 - 17 Януари 2023
3197
Костадин Паскалев: Кабинет на БСП взривява левицата отвътре

"Хората нямат доверие в партиите и в политическите лидери. От една страна всички смятат, че трябва да има правителство. От друга - всички смятат, че трябва да се решават основните проблеми на гражданите. За първи път започвам да се отнасям скептично към политическите анализатори и социолозите, защото смятам, че те започват да играят роля на хора, които формират мнение, а не отчитат мнение". 

Това заяви за БНР Костадин Паскалев, член на Националния съвет на БСП.

"Лицемерието достигна върховни постижения в днешния ден. Стъпките, обявени от Корнелия Нинова, са правилни, но въпросът е какво ще бъде реализирано зад тях. Гарантирам, че след Националния съвет в сряда Корнелия Нинова ще има пълни правомощия да води преговори с всички.

Ние имаме решение на Конгреса, че няма как да правим управление с ГЕРБ и ДПС. За да тръгне да прави правителство с настоящия мандат, БСП трябва да наруши всичките си принципи и идеи", смята Паскалев.

"Голямата трагедия е, че ако се проведат избори, ще има подобна на сегашната ситуация като краен резултат. Трябва нещо драматично да се случи, за да се промени ситуацията.

Това драматично няма да е положително, затова предпочитам още известно време да ни управлява служебно правителство.

Очакванията за парламентарни избори не са оптимистични, тъй като в максимална степен БСП би могла да повтори мижавия резултат от последните избори", каза в заключение Костадин Паскалев.