Костадинов към Радев: Изключително бърз сте! Не пилеете времето на България (НА ЖИВО)

Ако дадете трети мандат на "Възраждане", веднага ще го върнем, заяви шефът на партията

Новини
11:39 - 28 Юни 2022
4545
Костадинов към Радев: Изключително бърз сте! Не пилеете времето на България (НА ЖИВО)

Искам да благодаря, че сте изключително бърз по отношение на правата ви в Конституцията. Ясно е, че сте загрижен за страната и политическата криза. Най-добрият начин за преодоляване на кризата са предсрочните избори. Колкото по-скоро, толкова и по-добре. Това заяви лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов на консултациите при президента днес. Това е и последната среща в президентството преди връчването на мандата. 

Насрочването на тези консултации в деня на оставката са ясен знак към обществото, че оценявате ситуацията в цялата сериозност и нямате намерение да пилеете време на България, заяви Костадинов.

Единствен начин за преодоляване на кризата и връщане на доверието на гражданите са нови избори. Считаме, че този парламент е напълно изчерпан, добави той. Нямаме разговор с която и да е от политическите партии. По темата Македония се очертаха не червени линии,а разломни каньони между нас и останалите партии, отсече лидерът на Възраждане. Ако дадете третия мандат на нас, ние ще го върнем, уточни той. 

Това е една трудна, амбициозна и отговорна задача, защото се извършва във време на каскада от кризи и изисква решаване и усилия от политическите партии в парламента, за търсене на условия и възможности за създаване на ново управленско мнозинство в този парламент. Изисква усилия и за прокарване на важни закони, заяви президентът Румен Радев в началото на срещата. 

Приемането на бюджета не търпи отлагане. Но най-важната криза е кризата на доверие. Доверието е решаването на проблемите и може да стане от тези политически сили, които носят доверието на гражданите, увери Радев.  

Вашата партия е характерна с ярките и категорични позиции, затова е важно да чуем вашата оценка и подход към ситуацията в момента и по какви механизми може да се случи, обърна се към представителите на "Възраждане" президентът. 

Това бе последната консултация, предстои връчване на мандата, заяви на финала държавният глава.  

Снимки: Агнес Методиева