Костадинов: Този кабинет ни тласка към война. Оставка!

Новини
11:51 - 01 Март 2022
6412
Костадинов: Този кабинет ни тласка към война. Оставка!

Брутална реч на Костадин Костадинов шокира управляващите в пленарна зала. Лидерът на "Възраждане" отсече, че кабинетът и премиерът Кирил Петков хвърлят България във войната и поиска оставката им.  

Да, война има. Тези вдясно правят всичко възможно да се намесим. Да, тази война я изпитват на гърба си милиони хора от двете страни на конфликта. Докато се упражняваме в красноречие, загиват наши сънародници, заяви Костадин Костадинов в парламента. 

Както е казал Стамболов, НС не е школа по красноречие, а място ,където се решава българската съдба. Тази съдба е поверена в ръцете на група, която прилича на запознала се във фейсбук, а не да управлява държавата, отсече шефът на Възраждане.

Това не е школа по риторика, доста от присъстващите биха били отличници и в такава школа За да засили като в американски екшън, отсече Копейкин. Такава използват американските президенти използват винаги, когато сеят демокрация, натъпкана с бомби, добави той.

Поискахте оставката на номинирания лично от вас „мой министър”. Вие нямате министри, нищо тук не е ваше. Г-н Петков, вие нямате министри.

Ако войната почука на нашата граница, както нашия кабинет се старае, ако войната дойде у нас, ще ви пратят окуражаващи видеокартички, 

Конфликтът не е на България - ако двама братя се бият, третият трябва да ги помири или да ги им връчи оръжие?!, попита риторично Костадинов.

Готвим се да дадем оръжие на два братски народа, които се избиват на няколкостотин километра от България. Да изпращаме военна помощ е нелепо, отсече Костадинов.

Жените с военна дисциплина се заеха да осигурят одеяла, дрехи и всичко от първа необходимост. Жените на България са истинската армия в момента, каза лидерът на Възраждане.

Не изпращайте оръжие.  Да се навежда цяла държава, за да угоди на ЕС и НАТО е голяма грешка и ще има съд на историята, предупреди Костадинов.

България има свои интереси, които да защитава. Да, може би и те понякога са различни от тези на ЕС и НАТО. НАТО е България и България е НАТО звучи нелепо. Не може да сме 15-та подгласничка в сърцето на Америка, изригна Костадинов.

Искаме оставката на целия Министерски съвет – буфосинхронада на НАТО. Този министър-председател и кабинет ни тласкат към война. Вредите, дайте си оставката, призова от трибуната Костадинов. 

Снимка: Агнес Методиева