Костадинов: Утре ще се видим с Волгин за номинацията му за евродепутат

Политика
11:27 - 03 Април 2024
1307
Костадинов: Утре ще се видим с Волгин за номинацията му за евродепутат

47 структури на Възраждане в цяла България номинираха Петър Волгин за кандидат за евродепутат от Възраждане. Преди малко говорих с него и се разбрахме утре да се видим, за да обсъдим номинацията и дали ще я приеме.

Това сподели във фейсбук лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов. Вчера в ефира на БНР Волгин сам призна, че има такива разговори, провокиран от въпрос на социолога Андрей Райчев. Lupa.bg пък преди повече от месец съобщи, че журналистът ще поведе евролистата на националистическата партия. 

Ето и целия пост на Костадинов: 

Номинацията на Петър Волгин за Европейски парламент от Възраждане - Варна предизвика неистов вой сред псевдо-демократичната общност. Какво показва това?
На прав път сме.
Той е популярен водещ от БНР, а името му се свързва с обективна журналистика. Дори доклад на СЕМ, свързан с неговото предаване, потвърждава присъствието на плурализъм в работата му или именно присъствието на всички гледни точки по важни за обществото ни въпроси.

В потвърждение на професионализма на Петър Волгин са и множеството награди, които е получавал, сред които са номер 1 на програма "Хоризонт" през 2014 г., през същата година получава и наградата "Сирак Скитник" за най-добър журналист на БНР за 2002 г., на СБЖ – „Златно перо“ за радиожурналистика 2020 г. и др.

Срещу тоталитаризма на Брюксел изпращаме свободни и способни личности, пазители на истинските европейски, християнски ценности.