Костадинов: В нашата държава имаме завладяна прокуратура

Според него трябва да се арестува главния прокурор

Политика
10:30 - 25 Юли 2024
3020
Костадинов: В нашата държава имаме завладяна прокуратура

В нашата държава имаме завладяна прокуратура. Това заяви лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов в декларация от името на парламентарна група на партията от трибуната на парламента.

Според него, ако искаме да имаме реално действаща съдебна правораздавателна система в нашата страна, това, което трябва да се направи, е арест на главния прокурор, както и арест на бившия главен прокурор.

"Вчера стана ясно в поредно заседание на поредна комисия в парламента, че определени държавни институции си вършат работата, но други държавни институции, най-вече прокуратурата, саботират тяхната работа. Когато има сигнали в прокуратурата, и то не от граждани, не от граждански организации, не от партии, а от МВР, от ДАНС, когато имаме сигнали НАП, и тези сигнали потъват в  прокуратурата, без никой да направи абсолютно нищо, това означава, че прокуратурата е едно огромно ОПГ (организирана престъпна група)", допълни Костадинов.  

"Истината е че ни е няма да можем да освободим държавата си от престъпните групировки, корпорации, корупции, олигарси и всякакви други разпасали се деребеи, докато не премахнем чадъра над тях в прокуратурата, добави депутатът. Докато няма арести, докато не бъде арестуван и главният прокурор,  ние няма да можем да успеем да освободим държавата от тази мафиотска хватка", каза Костадин Костадинов.