Костенурката Джонатан – през 1886-а и днес (СНИМКИ)

Любопитно
23:34 - 12 Февруари 2020
11765
Костенурката Джонатан – през 1886-а и днес (СНИМКИ)

Всеизвестен факт е, че хората надживяват повечето животни. Но сухоземните костенурки определено са изключение и една от тях успя да достигне рекордните 187 години. Запознайте се с Джонатан.

Този симпатяга се смята за най-старото сухоземно животно в целия свят. Джонатан се е излюпил през далечната 1832 г. В момента живее на остров Света Елена, част от Сейшелите.

Интересен факт е, че Джонатан е бил фотографиран през 1886 г. и снимката може да бъде сравнена със сегашните му снимки. Трябва да се отбележи, че костенурката вече е била на 54 години, когато е направен кадърът.

Въпреки, че Джонатан все още е изпълнен с енергия и жизненост, вече се появяват някои признаци на стареене като влошаване на зрението и обонянието. Това констатираха специалисти след обстоен преглед.

Тамошният ветеринарен лекар доктор Холинс го храни със специална храна, богата на калории, тъй като Джонатан вече не успява да поглъща достатъчно количество трева.

Също така костенурката, която гони два века, получава и едно къпане на седмица, за да изглежда добре за всички туристи, които посещават острова, за да се срещнат с нея.