Костов отговори: Ханке нещо се е изнервил от моята истина

550 проверки са минали за приватизацията, всичко свърши, отсече Командира

Топ
15:32 - 17 Февруари 2020
1931
Костов отговори: Ханке нещо се е изнервил от моята истина

Стив Ханке явно се е изнервил от истината, която разкрих, че не е баща на валутния борд. Така бившият премиер и лидер на ДСБ Иван Костов коментира бомбата, хвърлена от икономиста в ефира през уикенда, че екс държавният глава Петър Стоянов е прикрил негов сигнал за корупция срещу Командира.

"Имаше сигнали и преди и от медии, и откъде ли не. Тези сигнали са отивали към прокуратурата. Заради тези сигнали беше възложен и с външно участие доклад да се провери приватизацията, и на НСБОП (тогавашното име на ГДБОП, б.р.) се даде да провери вътре в страната. Този доклад е известен на обществото. След това имаше много следствия. Сега чувам, че казват 1300 - аз знам за 550 проверки на приватизационни сделки. Имаше дела. Това всичко свърши без никакви обвинения, защото това е един голям обществено-политически процес, който сменя системата в страната", отсече Костов в интервю за "КлубЗ". 

И допълни, че е имало сигнали срещу него, като недвусмислено коментира: "предполагам, че и Петър Стоянов това е направил, ако е получил някакви сигнали - дал ги е там, където трябва. Ние не сме крили нищо. И сме единствените, които провериха самите себе си за това дали няма корупция по върховете. Където имаше съмнение, няколко министри си отидоха".