Костовисти не щат тандема Петков-Василев в листите, били леви

Общество
16:30 - 17 Септември 2021
4547
Костовисти не щат тандема Петков-Василев в листите, били леви

Демократична България няма да натиска бившите министри Асен Василев и Кирил Петков на всяка цена да станат част от тяхната коалиция и да влязат в тъмносините листи, въпреки че ген. Атанас Атанасов вече отправи индиректна покана към новите фаворити в политиката, твърдят десебари. След като социологията вече определи доста по-нисък процент за новия тандем и го постави след ДБ в изборната класация, двамата съпредседатели  на Градската десница са поели въздух, че най-вероятно няма да изгубят избиратели.  

В момента, десният лагер е разколебан, заради натиска на симпатизантите си, голяма част от които не искат ексминистрите в листите си. Причината е, че голяма част от тях определят тандема Василев-Петков като ляв и смятат, че те нямат място като пълноправен партньор в обединението, наравно с "Да, България", ДСБ и Зелените. В същото време нямат против за коалиция след изборите на 14 ноември за бъдещ кабинет.   

В социалните мрежи тръгнаха и горещи призиви костовистите да не гледат в „купата на бившите служебни министри”, а да си гласуват за ДБ.

„Това няма ляво-няма дясно и десни мерки за леви резултати” звучи в пълна мъгла. Двамата нямат ясна програма и намерение, или поне се бавят да ги оповестят. Засега всичките им заявки звучат наивно и популистки. България се наслуша на политици, които обещават чудеса”, пишат сини ветерани, врели и кипели в политиката.

„Да си ходят при БСП - ако не са десни, нямат място при нас.”, отсякоха заклети костовисти, които са скептични към капацитета на полезно действие новите фаворити.

Тъмносини призовават феновете на ДБ да не се подвеждат, а да гласуват за своето обединение.

Любопитно е, че по темата Петков-Василев говори предимно ген. Атанасов, а Христо Иванов е доста по-сдържан. Вероятно комуникацията между лидера на ДБ и бившия министър Кирил Петков е по-трудна, откакто някогашният основател на „Да, България” си е тръгнал от редиците на организацията, допускат тъмносини.