Ковачевски определи като хулигански снощните инциденти в Скопие

Балкани
14:14 - 28 Юли 2023
2599
Ковачевски определи като хулигански снощните инциденти в Скопие

Македонският премиер Димитър Ковачевски определи като "хулигански сблъсъци" снощните инциденти в Скопие, при които българин беше наръган, а още 19 души арестувани.

"Първо, това вчера беше резултат от действията на хулигани и от едната, и от другата страна. 15-20 хулигани, които се биеха и помежду си, са наранили и полицай. Благодарение на докторите, той е превързан и пуснат за домашно лечение", каза Ковачевски.

Вътрешният министър Оливер Спасовски съобщи, че самоличността на нападателите е изяснена и те се издирват.

Българският гражданин, който беше ранен преди мача между ПФК "Левски" - София и ФК "Шкупи" - Скопие снощи, е в стабилно състояние, след като вчера вечерта беше опериран в болница "Св. Наум Охридски".

Български футболни фенове бяха нападнати снощи в квартал "Чаир" в Скопие. Преди мача групата привърженици е била отделена във фен зона, но след изключително щателните проверки се е стигнало до сблъсъци. 

"Едно доста голямо меле, в което абсолютно всеки може да пострада, както и абсолютно всеки може, на произволен принцип, да бъде задържан. Това, което получихме ние като информация малко преди да напуснем стадиона беше, че 17 души ще бъдат освободени на сутринта само с парична глоба, и за двама да има някакви последици за нарушаване на обществения ред",  съобщи за БНР Никола Бошняков от сдружението "Левски за левскарите".