Ковачки съди Кирил Добрев, обиден, че е наречен “бизнесмен от Сейшелите”

За мен е чест олигарх да ме съди, отговори зам.-шефът на БСП

Актуални новини
23:00 - 27 Януари 2020
1793
Ковачки съди Кирил Добрев, обиден, че е наречен “бизнесмен от Сейшелите”

Бизнесменът Христо Ковачки съди зам.-шефа на БСП Кирил Добрев за “неверни и позорни твърдения” по негов адрес, които определя като “клеветнически и обидни”. Исковата молба е за 15 хил. лв. и е заведена от адвоката на Ковачки в Софийския районен съд.

Повод е пресконференция в централата на БСП от 22 август 2019 г., на която Добрев коментира Ковачки и говори за монопол на енергийния пазар на фирми, свързани с бизнесмена. В исковата молба са цитирани думи на Добрев, с които той приписва на Ковачки търговия с влияние - че с партията му “Лидер” е дал над 50 хил. гласа на ГЕРБ като преференции за евровота, освен това обявява, че “в империята му работят бели роби на ниски заплати”, и го нарича “бизнесмен от Сейшелите”.

Тези твърдения са посегателство върху честта, достойнството и доброто име на Ковачки, пише в исковата молба на адвоката му. Обяснява се, че ищецът има добра репутация в обществото и е чувствителен за общественото мнение, затова твърденията по негов адрес довели до психически и физически неудобства.

“Ако спечеля делото, в което съм убеден, ще даря парите за благотворителност”, зави Ковачки.


“Стоя зад всяка казана от мен дума. За мен е “чест” олигарх да ме съди. Благодарение на тази пресконференция стана ясно защо малките и средните производители плащат толкова скъп ток и стана ясно, че у нас се горят боклуците на Европа”, коментира Добрев.

“Не е тайна и това, че трима служители на Ковачки са депутати от ГЕРБ. Нормално е, когато дължиш милиони на държавата и тя не взема мерки да си ги прибере, олигархът да вземе мерки срещу този, който говори публично за нещата”, допълни зам.-шефът на БСП.