Ковид-19 уби вуйчото на Катя от „Ритон”

Нещо за четене
16:55 - 19 Ноември 2020
7057
Ковид-19 уби вуйчото на Катя от „Ритон”

Почина вуйчото на Катя от дует „Ритон”. 72-годишният Александър Васев от Дупница бил болен от Ковид-19 в продължение на седмица, но се лекувал сам.

След като състоянието му се влошило, той поискал да го приемат в общинската болница, но оттам му казали да се изследва за коронавирус и едва след това да отиде в отделението. Изнемощелият мъж си направил в триажния кабинет бърз тест, който се оказал положителен. Васев не успял да дочака резултата от PCR теста. Негов приятел го закарал до дома му в с. Крайници, където по-късно възрастният мъж издъхнал.

Роднини си спомниха как навремето Александър Васев бил нещо като импресарио на племенницата си – Катя от дует „Ритон”. Няколко години той работел в Либия и други държави от арабския свят, печелел добре и подпомагал финансово племенницата си, докато тя се утвърди на музикалната сцена.

Екатерина Михайлова, както е рожденото име на естрадната звезда, не е стъпвала в Дупница от 15 години. Роднини са й съобщили, че вуйчо й е починал, пише местния в. „Струма”.