Ковид ли? Неймар празнува Нова година 5 дни с 500 души

През ключалката
13:50 - 27 Декември 2020
6819
Ковид ли? Неймар празнува Нова година 5 дни с 500 души

Бразилската звезда на френския футболен гранд Пари Сен Жермен Неймар реши да отбележи настъпването на Новата година с грандиозен петдневен купон, на който е поканил 500 гости в имението си в Мангаратиба в щата Рио де Жанейро, съобщи "Глобо".

Партито стартира на Коледа и ще завърши с посрещането на 2021 г. Основното правило за гостите е да не ползват мобилните си телефони и да не публикуват снимки и клипове в социалните мрежи от партито, за да не предизвикват възмущение сред хората с масовото мероприятие в разгара на пандемията от COVID-19.

Неймар е купонджия и отбеляза пищно 28-ия си рожден ден през февруари т.г.

28-годишният Неймар е превърнал имението си в Мангаратиба в нощен клуб, в който различни музиканти ще изнасят концерти. Къщата на футболиста е шумоизолирана, за да не притеснява съседите си, се казва още в информацията.

Новината се разпространи светкавично в Бразилия и предизвика серия негативни коментари, свързани най-вече със ситуацията с коровавируса. В южноамериканската страна повечето заведения също са затворени, а хората имат забрана да се събират на по-големи групи.

Бразилия е на трето място в света по брой на заразените с коронавирус. Пред нея се нареждат единствено Съединените щати и Индия. Южноамериканската страна е на второ място в света по брой на смъртните случаи от вируса. На първо място по смъртност от коронавируса са САЩ.