Ковид трол организира протест "НАТО, вън"

Общество
21:44 - 25 Януари 2022
6622
Ковид трол организира протест "НАТО, вън"

Ковид трол с псевдоним "Tatyana Aleksandrova" се оказа организатор и на протеста срещу зелените сертификати пред Народното събрание, и ще се мъчи да гони натовските войски от страната на демонстрация, този път пред президентството, на 3 февруари, установи проверка на Lupa.bg. Фалшивият акаунт се явява администратор на дузина фейсбук групи, но въпреки че умело се прикрива зад снимки на делфини, редакцията ни разкри кой стои зад него. 

Изненадващо, това се оказа бившият помощник-треньор на националния отбор по борба. Деньо Павлов е почти професионален протестиращ в стил Йоло Денев от години - от високите цени на тока през 2013 г., през атака срещу генномодифицираните храни, до правителствените действия от последните седмици. 

Той е лидер на редица граждански инициативи, хвалещи политиката на Москва и зове през различни интернет канали за еманципиране от ЕС и НАТО, наред с развиването на безумни конспиративни теории, свързани с коронавируса. "Здравето е най- ценното богатство! Има сили, които искат да надупчат и завладеят телата ни и да контролитар умовете ни. Бъди информиран! Ковид ваксината лек срещу болест или средство за създаване на болно зависими от медицината за цял живот? БЪЛГАРИЯ БЕЗ ВАКСИНАТА ИМ! БЪДИ БЪЛГАРИН!", например са едни от известните му призиви, наред с: 

"Българският народ ще стоим ли и този път безучастни? Ще допуснем ли България да стане фронтова държава? Ще допуснем ли българският народ да се превърне в пушечно месо, в услуга на агресията на сащ и англия спрямо Русия? От нас, Българите, зависи да не допуснем разполагането на нови американски военни части и въоръжение! Обединени заедно можем!". А за това фейсбук събитие вече са се записали няколкостотин души в готовност да развеят руските знамена пред "Дондуков" 2 на 3 февруари.