Ковид уби Ахмет Ердоган

Общество
16:22 - 21 Декември 2020
7807
Ковид уби Ахмет Ердоган

Ахмет Ердоган, племенник на турския президент Реджеп Тайип Ердоган, почина късно в неделя вечерта от коронавирусната инфекция. Той беше на 73 години, съобщава вестник Yeni Safak.

Говорителят на турския лидер Ибрахим Калън изрази съболезнованията си на Реджеп Тайип Ердоган в Туитър, като написа: „Пожелавам милостта на Аллах на Ахмет Ердоган, който почина в болницата, където се лекуваше от коронавирус. Пожелавам търпение на нашия президент и на всички негови близки и роднини“.

Председателят на турския парламент Мустафа Шентоп също изрази своите съболезнования в Туитър: „Разбрах, че Ахмет Ердоган, синът на покойния брат на нашия президент Хасан Ердоган, е починал в болница по време на лечението“.

Хасан Ердоган, полубрат на турския президент и баща на Ахмет Ердоган, е роден четвърт век преди раждането на Реджеп Тайип Ердоган и почина през 2006 г.

През изминалия ден в Турция са регистрирани 20 316 нови случая на коронавирусна инфекция. Броят на смъртните случаи сред пациентите с диагноза Covid-19 се е увеличил с 246 през последните 24 часа, възлизайки на 18 097 души от началото на пандемията.