Ковид уби стилиста на сериала „Бриджъртън“

Марк Пилчър е бил ваксиниран

Стил
14:47 - 06 Октомври 2021
1351
Ковид уби стилиста на сериала „Бриджъртън“

Британският стилист Марк Пилчър е починал на 53 години след заразяване с коронавирус, съобщи сп. Variety, позовавайки се на неговия агент Къртис Браун. Пилчър, художник по грима и прическите, работил в сериали като „Бриджъртън“ и „Абатството Даунтън“, е бил ваксиниран, отбелязва се в материала.

Три седмици по-рано той получи награда „Еми“ в Лос Анджелис, като преди пътуването в САЩ си е направил тест за COVID-19, който е показал отрицателен резултат. След завръщането си във Великобритания стилистът се разболява, а през уикенда състоянието му рязко се влошава. Той издъхва в неделя, 3 октомври.

„Марк беше много увлечен в своята работа и бе невероятно талантлив. Трагедия е, че си отиде токова млад, когато още толкова много можеше да направи. Използвайте това като напомняне, че COVID-19, както и преди, представлява реална опасност. Ваксинирайте се и носете маска, за да защитите себе си и околните“, коментира случилото се с Пилчър актрисата Никола Кофлан.

През 2018 г. Марк Пилчър беше номиниран за награда „Оскар“ в категорията за прически за работата си във филма „Мери, кралицата на Шотландия“ със Сърша Ронан и Марго Роби. Сред другите филми на Пилчър са „Суфражетка“, „Красавицата и Звяра“, „Тъмни сенки“ и др.