Ковирусът срещу темперамента: Забраниха на италианците прегръдките и целувките

Новини
10:34 - 04 Март 2020
3502
Ковирусът срещу темперамента: Забраниха на италианците прегръдките и целувките

Екип от експерти и учени са изработили нов пакет с правила по заръка на премиера Джузепе Конте в Италия, за да спрат светкавичното разпространение на коронавируса. Основен съвет към италианците е да избягват целувките, прегръдките и ръкостисканията, когато се поздравяват, и да стоят на 2 м един от друг.

В серията от препоръки учените съветват хората да не посещават места, където има струпване на хора, а над 65-годишните да си стоят вкъщи, защото са най-уязвимите от заразата с новия вирус.

„За 15 дни стойте възможно най-много в къщи, намалете контактите си с други хора, защото сте най-слабата част от обществото, която може да понесе най-критичните последици от коронавирус”, се казва в съветите на учените. Поне в тези случаи телефонните съобщения и разговори са по-добри от прегръдките на живо, препоръчват експертите.

Според тях следващите 14 дни ще бъдат решаващи да се разбере ефикасността на мерките, пуснати в действие против разпространението на заразата от короновирус.

Истински бум от зарази беше регистриран в градовете Бергамо и Кремона, което накара експертите да заговорят за втора „червена зона” в Италия. Със своите над 243 заразени Бергамо е втората най-поразена провинция след Лоди. В намиращия се до Бергамо град Нембро се разболя дори кметът, а в Алцано Ломбардо - главният лекар на местната болница. Според в.”Стампа” в болницата в Бергамо лекарите работят от 12дни непрекъснато по 14 часа на денонощие.