Коя е "Мис България Свят" Марго Купър?

Красавицата е наполовина българка, наполовина - рускиня

Топ
12:55 - 26 Септември 2019
14112
Коя е "Мис България Свят" Марго Купър?

Марго Купър има много корони от спечелени конкурси, но една от най-значимите получи вчера. Тя вече притежава титлата "Мис България Свят" 2019 г. Момичето със странно име всъщност се казва Маргарита Киприянова, бащата й е руснак, а майка ѝ - българка.

"Цял живот съм живяла в Русия, но българските ми корени по майчина линия винаги са ми създавали принадлежност към България. Майка ми е българка. Родена е във Варна, но тя, също както и аз, по-голямата част от съзнателния си живот прекарва у Русия. Аз съм родена в Крим и буквално седмица по-късно цялото семейство се преместваме и установяваме в Москва. Така че моят живот първоначално се е развил по такъв начин, че нямам привързаност към определено място", сподели преди време Марго пред "Вести.бг".

Целта на Марго е да представя България на най-високо международно ниво и също така да демонстрира на целия свят, че да бъдеш "Българска красавица не опира само до външната красота, а и до ценностна система, саморазвитие, добрина, грижа за околната среда, отговорно потребление на природни ресурси, помощ в личностното развитие на другите хора", написа във Фейсбук профила си красавицата.

"За България най-вече ми разказваше дядо ми, при това с огромна доза носталгия. Неговата любов към родината ме научи да обичам България без дори да съм живяла тук. Той винаги говореше за българската история, за хората, за природата. Благодарение на него моята представа за България винаги се е свързвала с живописни пейзажи, планински вериги, добри хора и вкусна храна. И разбира се - още от детството си знам не само кой е Васил Левски, но съм научила и вицове за Габрово. Чувствам се пълноценна българка. Остава ми само да се науча да готвя мусака".

Красивата Марго ще представи страната ни на най-престижния и най-стар ежегоден конкурс за красота в света – Miss World. Марго също така е участвала в предаването "Фермер търси жена" по NOVA.