КПП-тата в София върнаха десетки автомобили

Общество
13:59 - 17 Април 2020
4883
КПП-тата в София върнаха десетки автомобили

От сутринта на всички изходи на София започнаха строги проверки заради забраната за влизане и излизане от града. Въпреки това, не липсваха шофьори, които се опитаха да излязат от столицата. Повечето от тях не бяха пропуснати през КПП-тата.

Единствено хората, които влизат и излизат по работа с личните си автомобили, ще могат да го правят, но само в определени времеви прозорци. От 6:00 до 8:00 ще може да се влиза в София, а от 18:00 до 20:00 единствено по работа ще може да се излиза от града.

Ограниченията няма да важат за товарния превоз, за автомобили със специален режим на движение, както и коли, които превозват болни или медицински лица. Забраните няма да важат и за аварийните екипи на енергоразпределителните дружества, ВиК дружества, както и за фирми, които се занимават с интернет разпространение.

„През вчерашния ден сме върнали над 5000 - 6000 коли от основните изходи на София. Трафикът в момента е изключително спокоен. Имаме готовност да реагираме, ако се усили“. Това заяви зам.-директорът на СДВР старши комисар Антон Златанов.