Кръчмата на Иван Костов става забавачка

Общество
11:56 - 02 Юни 2020
2313
Кръчмата на Иван Костов става забавачка

Емблематичният ресторант "Синият лъв" в центъра на София, любимата кръчма на синия премиер Иван Костов, става детска ясла. Това сподели кметът на район "Средец" Трайчо Трайков във фейсбук. Сградата се намира на ул. "Иван Вазов" 6 - близо до Народния театър и Министерството на финансите.

"В централна София няма достатъчно места в детските градини и (особено) ясли. Няма и общински парцели за строеж на нови. Повечето общински имоти в район Средец са административни сгради, партийни клубове и централи, заведения. Такъв е случаят с ресторант "Синият лъв", написа Трайков.

"Планът е, докато трае процедурата за промяна на предназначението на сградата за детска ясла, да бъде служебно възложен и след това изпълнен проект за създаване на общински детски център "Синият лъв". Ако не се появят усложнения, той може да заработи в първото тримесечие на 2021 г.", уверява кметът.

Трайков също така благодари на главния архитект на София Здравко Здравков за подкрепата и обещаното съдействие да се реализира предложението ресторантът да стане детско заведение. В социалната мрежа районният кмет споделя, че ще разчита на подкрепа и от страна на общинските съветници в СОС.