Крадци пребиха питбул, изхвърлиха го на площада (СНИМКИ +18)

Общество
11:45 - 11 Ноември 2019
9917
Крадци пребиха питбул, изхвърлиха го на площада (СНИМКИ +18)

Крадци пребиха почти до смърт питбул в с. Павел, общ. Полски Тръмбеш, и го захвърлили на площада в селото след сигнал до полицията за кражбата на животното. Жестоката драма започнала на 8 ноември по обяд. Тогава съпругата на собственика Боби Мехмедов била оставила в двора на къщата им двете им кученца мини пинчер и питбула Хриси.

Жената била в банята, когато чула, че се свири с клаксон на автомобил, но не успяла да излезе веднага да види кой свири. Чула обаче как съседът, който живеел на 50 метра, говорел на висок глас на хора, че в къщата май няма никого. През това време съпругата излязла от банята и чула как един мъжки глас пита друг дали е хванал Хриси! После чула потегляне на автомобил и започнала да търси кучетата, но само пинчера се появил със наострена козинка, а от другото куче нямало следа. Изплашената жена се обадила на близки и заедно отишли при съседа да го питат на кого е давал обяснения. Той обаче отрекъл някой да е идвал  да търси семейството или пък да е разговарял с някого.

Комшията признал, че негов приятел отишъл у тях да пита за Мехмедови. Но при разговор с приятеля отрекъл да се е интересувал от семейството. Съпругата все пак заявила, че изчезналото куче е породисто и си има паспорт и ваксини и ще се обади на полицията.

Боби Мехмедов е бесен от случката

След това подала сигнал на 112 и оттам я свързали с полицейското управление в Полски Тръмбеш. Служителите казали да се занесе паспортът на кучето заедно с негова снимка.

През това време Боби Мехмедов бил на работа в Славяново и се върнал в петък следобед, а после отишъл в полицията.

Полицаите преснимали паспорта на кученцето и свалили снимки от мобилния му телефон, а Боби пуснал жалба за кражбата на Хриси. Докато мъжът пътувал за Павел същата вечер, кучето било намерено изхвърлено в центъра на селото до електрически стълб със счупен десен заден крак и следи от жесток побой.

Семейство Мехмедови завели Хриси на ветеринар, където животното било оперирано, но било в тежко състояние. Боби отново подал друга жалба в полицията за насилието над животното и за негово връщане след като било обезобразено.

„По случая се води разследване, но тепърва ще търсим свидетели и съседи”, каза началникът на полицията в Полски Тръмбеш главен инспектор Марин Маринов. Цялато зловеща история Боби Мехмедов е разказал в няколко страници във фейсбук. Всички в социалните мрежи го съветват да си подаде и сигнал до прокуратурата за престъплението, което се наказва строго по Наказателния кодекс и дори вече има осъдени за насилие над животни.