Крадец опитал да обере дома на бургаския фотожурналист

19-годишният апаш признал на полицията за намеренията си

Крими
17:41 - 23 Декември 2019
2882
Крадец опитал да обере дома на бургаския фотожурналист

19-годишен криминално проявен младеж е нападнал жилището на бургаския фоторепортер Борислав Пенков, а целта е била кражба.

Това съобщиха на извънреден брифинг окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев и шефът на Областната дирекция на МВР Радослав Сотиров.

Малко след 03 часа на 22 декември фотографът усетил, че на терасата има някой и приближавайки се към прозореца, видял, че там се е спотаил млад мъж. Уплашен, крадецът ударил с юмрук по стъклото на прозореца и избягал. Част от разхвърчалите се парчета ранили Борислав Пенков по лицето. Задържаният младеж е бил криминално регистриран още като непълнолетен, след като през 2015 г. извършва кражба. Пред разследващи казал, че имал намерение да открадне някоя вещ от терасата на жилището.

От прокуратурата и полицията са категорични, че последното нападение не е свързано с работата на Пенков като фоторепортер на един от бургаските ежедневници, както и че няма връзка с палежа на жилището му през октомври 2018 г. Тогава бяха арестувани Петър Биберов - Кюфтето като поръчител и двама негови авери - като директни извършители. В момента Биберов е в столичния арест с повдигнато обвинение за участие в престъпна група за рекет, палежи и побоища.