Край на академичната кариера: Подп. Марков спря да чете лекции в НБУ

Шефът на "Величие" водеше курс по разузнаване и контраразузнаване

Новини
21:35 - 09 Юли 2024
80155
Край на академичната кариера: Подп. Марков спря да чете лекции в НБУ

Доскорошният председател на разпадналата се парламентарна група на "Величие" Николай Марков няма повече да преподава в Нов български университет.

"Потвърждаваме, че договорът на Николай Марков за преподавателска дейност беше прекратен на 8 юли по негова молба", заявиха от университетската администрация. 

Марков водеше курса "Модерно разузнаване и контраразузнаване" в предходния пролетен семестър, както и проект на същата тематика.

В биографичното описание на т.нар. "полковник", което все така стои на сайта на НБУ, пише, че е завършил магистърска степен в Националния военен университет с отличен успех.

Дълги години работи като офицер в системата за национална сигурност, където е заемал различни длъжости, свързани с противодействие на заплахи от тероризъм. Започва кариерата си като разузнавач и достига до главен инспектор. Придобива военно звание подполковник от въоръжените сили, пише Offnews.

Той е водил лекции и по противодействие на организираната престъпност, превенция на общата престъпност, традиционните религии и противодействие срещу тероризма, криминалистична техника, цифрови и технологични трансформации в сигурността/киберсигурност/, криминалистична тактика и експертиза.