Край на бонуса: Контрольорите почват да глобяват

Общество
20:41 - 16 Май 2020
3293
Край на бонуса: Контрольорите почват да глобяват

Бонусът с безплатното пътуване в градския транспорт заради коронавируса свърши. От понеделник, 18 май, контрольорите почват да глобяьват.

Ето какво публикуваха от Центъра за градска мобилност публикува на страницата си във фейсбук:

Преодоляване на разпространението на COVID-19 изисква спазването на мерки в градския транспорт.

Водачите продължават да не продават билети и кабините им остават изолирани;

Качването и слизането през първата врата не е разрешено;

В превозните средства, съобразно тяхната техническа възможност, ще се пуска климатик при температурата над 25 градуса. Но при температура под 25 градуса те няма да работят с цел ограничаване разпространението на вируси.

Климатиците в превозните средства не могат да се пускат, въпреки повишените температури, от съображение за сигурност, тъй като COVID-19 се предава по въздушно-капков път.

В тази връзка ЦГМ издаде разпореждане до всички транспортни оператори от градския транспорт, като изисква от 16 май 2020 г. в превозните средства по линиите на обществения транспорт, в които не са налични климатични инсталации, да бъдат приведени в изправност всички отваряеми прозорци и вентилационни отвори.

Салоните на превозните средства, снабдени с климатични инсталации, които все още е забранено да бъдат включвани, поради извънредната епидемична обстановка, ще се проветряват по време на престоите на крайните станции. Разпореждането е издадено заради повишените дневни температури и като част от мерките за овладяване на разпространението COVID-19.

От понеделник, 18 май, контрольорите вече няма да продават билети и ще изпълняват функцията си на контрол по редовността на пътниците. В този смисъл, всички пътуващи трябва предварително да са се снабдили с редовен превозен документ;

Всички каси и пунктове на ЦГМ както и на нашите търговски партньори, и онлайн приложението ни за дневни карти MPASS работят;

Всички пътници, както и контрольорите, задължително трябва да имат маски в превозните средства. На касите трябва да се спазва дистанция от 1,5 м;

Всички превозни средства, както и офиси на ЦГМ редовно се дезинфекцират.