Край на схемата: Бутат будките в КАТ до дни, спират далаверата на "прекарвачите"

Ексклузивно
21:00 - 13 Юни 2022
16950
Край на схемата: Бутат будките в КАТ до дни, спират далаверата на "прекарвачите"

Започва нова чистка на далавераджии с премахване на незаконните фургони около КАТ в „Динабад” на бул. „Драган Цанков“ 33. Операцията ще стартира до броени дни, тя е по искане на кмета на район "Изгрев" и главния архитект на общината арх. Добромир Горанов и е подкрепена от ръководството на КАТ.

Според неофициална информация именно оттук се генерира гигантска корупция, срещу която се бори шефът на КАТ Тенчо Тенев. Публична тайна е, че от години пътната полиция е окупирана от т.нар. „прекарвачи” – ловки схемаджии, които срещу определена сума взимат документите на хората и ги придвижват през гишетата на КАТ по бързата процедура.

Хитреците от будките искат пари от мераклиите за бърза регистрация на автомобил, събират им изискваните от „Пътна полиция” 15-20 документа – за екотакси, пожарогасители и т.н., ходят вътре, плащат и уреждат по-бързо задействане на бюрократичната машина. Така, който плаща, се радва на предимството и документите му се обработват за минути, а който не се "отчита", чака да многочасови опашки. Знае се, че таксата варира и е между 150 и 300 лева. В заверата са десетки служители на КАТ, сред които е и митичната Буба - симпатична дебеланка, която е сред главните координатори. Рушветите за служителите на пътната полиция пък се давали в кутия от шоколадови бонбони "Мерси" - вътре се пускали банкнотите "за почерпка".

Според запознати, сега шефовете на КАТ са издали разпореждане прекарвачите да не подават документи на повече от един човек, т.е., да ходят само по един път до гишетата в КАТ. Главният архитект на район „Изгрев” арх. Добромир Горанов е издал и предписание, според което фургоните са незаконни и трябва да се преместят. Тяхното бутане ще започне до дни.

„Прекарвачите” в КАТ в момента са Петър Петров, Росен В., силиконовата блондинка Мария С., Димитър Гошев, Димитър Ганчев, Владимир Петров, Любомир и Ахмед. С огромно влияние била именно Мария С. Според източник на Lupa.bg, тя е официална любовница на един от най-видните търговци на луксозни автомобили у нас - Антон Златков. Името му нашумя преди години, след като сина му Адриан бе отвлечен за откуп, а след плащането на солидна сума бе върнат. Златков имал влияние и сред половината от другите "пркарвачи", които му се отчитали, твърдят наши източници. Според слуховете, той пък се отчитал на бос от ВИС-2 от близкото минало.

Автомобилният търговец Антон Златков, чийто син Адриан преди години бе отвлечен за отпук, е ключов фактор сред "прекарвачите". Неговата любовница Мария има будка там, а влиянието на Златков е голямо и сред останалите тарикати