Край с карантината на здравния министър, връща се на работа утре

Новини
19:31 - 01 Ноември 2020
2572
Край с карантината на здравния министър, връща се на работа утре

Здравният министър Костадин Ангелов се връща на работа утре, след като досега бе под карантина вкъщи. Той вече има два отрицателни PCR теста.

Бившият шеф на Александровска болница се самоизолира, след като стана ясно, че премиерът Бойко Борисов е с коронавирус, а той бе в близкото му обкръжение. 

Още преди няколко дни, Ангелов обясни, че в понеделник се връща на работа, когато изтича карантината му. 

Днес здравният шеф изля гнева си в тв ефира заради отказа на болниците да приемат пациенти с коронавирус.

Ангелов изрази яростта си, че в състояние, в което има заповед на здравния министър за спиране на плановите операции, в същото време болниците да нямат възможност да разкрият допълнителни легла.

"Няма да има прошка за абсолютно никого. След като има свободни легла, няма планови пациенти и операции, трябва да се разкриват максимален брой легла", категоричен бе проф. Ангелов.

Не може болниците да обясняват, че щом няма планова дейност, да не разкрива легла за коронавируса. Не може в една болница, когато няма планова дейност, как няма желаещи да се включат в лечението на пациенти, заразени с коронавирус, недоумява здравният министър.

Ангелов обясни, че ако няма желаещи лекари да лекуват болните, той ще призове колегите си доктори от парламента да съблекат костюмите, да облекат лекарските престилки и да влязат в Covid-отделенията.