Крайни ултраси на протестите в подкрепа на Румен Радев

Очакванията са това да са провокатори от фракцията на Левски "София-Запад"

Спорт
16:11 - 18 Ноември 2021
2988
Крайни ултраси на протестите в подкрепа на Румен Радев

Провокатори от агитката на “Левски” - Запад ще са на протестите в подкрепа на Румен Радев и срещу намесата на Анкара в изборния процес у нас. Протестите ще се проведат довечера.

Това се коментира сред футболните запалянковци. Не е тайна, че именно те бяха забелязани като основни провокатори по време на протестите миналото лято.

Тази информация изцяло кореспондира с твърденията за стягане на редиците от страна на ГЕРБ и ДПС за гласуване в полза на кандидат-президента, издигнат с подкрепата на партията на Бойко Борисов проф. Анастас Герджиков.  По-рано днес кметове от смесени райони бяха забелязани пред централата на партия ГЕРБ. 

Днес е първият и единствен дебат между Румен Радев и издигнатият с подкрепата на ГЕРБ ректор на Софийския университет проф. Анастас Герджиков в битката за “Дондуков 2”. Зад Герджиков застанаха и от ДПС без да назовават конкретни имена.

Движението обаче се обедини около кандидат с профил на “обединител на нацията” - опорка, която се повтаря от привържениците на Герджиков и от Борисов и ГЕРБ. Часове по-късно на страницата на ДПС в Истанбул се появи и плакат с лика на Невяна Митева и проф. Анастас Герджиков с призив на турски език. При запитване от страна на журналисти публикацията бе изтрита.

На фона на този предизборен дебат тази вечер ще се проведат няколко демонстрации. Едната от тях е пред турското посолство у нас срещу намесата на Анкара в изборния процес у нас. Другата ще е под формата на шествие от сградата на Президентството до Българската национална телевизия, където ще се проведе дебата между Радев и Герджиков.

Както няколко експерти заявиха пред ФрогНюз като Симеон Иванов и Осман Октай Турската администрация и специалните служби имат огромна роля в агитацията на българите с двойно гражданство да отидат до урните. Заради намесата на Турция в изборите МВнР привика в институцията посланикът на Анкара у нас.