Крал Чарлз III и Камила се возиха на трамвай в Бордо (СНИМКИ+ВИДЕО)

Британският крал беше приветстван сърдечно от французите

Актуални новини
19:31 - 22 Септември 2023
8686
Крал Чарлз III и Камила се возиха на трамвай в Бордо (СНИМКИ+ВИДЕО)

Британският крал Чарлз III и съпругата му, кралица Камила пристигнаха днес в Бордо, в поредния ден от държавната им визита във Франция, предаде Франс прес. На специална церемония британският монарх заедно с кмета Бордо Пиер Юрмик, който също е застъпник на екологичните каузи като краля, посадиха кестен от специален вид, който е устойчив на климатичните промени.

После Чарлз и Камила отидоха на фрегатата "Айрън дюк", пуснала котва в река Гарона, на борда на която принц Уилям, синът на Чарлз и принцеса Даяна и настоящ престолонаследник, е карал военна служба през 2008 г.

По време на визитата в Бордо кралската двойка за кратко пътува и с трамвай до площада с борсата, където временно бе инсталиран базар на занаятчии и творци, отдаващи почит на културните и търговските връзки на Франция с Великобритания.

Камила после отиде за среща с представители на благотворителни асоциации, докато кралят разгледа експериментална гора във Флориак, където учени от университета в Бордо и Националния институт за изследвания в областта на селското стопанство, храните и околната следа изучават ефектите на климатичните промени, като се започне от сушата.

Преди да отпътува за Великобритания, кралската двойка посети биовинарната "Шато Смит О Лафит", където лами прочистват биолозята от бурени.